Lønn

Her finner du oversikt over hva som er gjennomsnittslønn for industridesignere, interaksjonsdesignere og tjenestedesignere.

Tjeneste-, interaksjons- og industridesignere

Lønnsnivå innen design varierer med fagområde og fartstid, og vi ser at lønnsstatistikk er viktig for våre medlemmer.

I et samarbeid med Grafill og IxDA Oslo lagde vi i 2020 en lønnsundersøkelse av kreativ bransje. Resultatene kan ses i linkene her:
Lønnsundersøkelse i kreativ bransje 2020 (pdf) https://www.grafill.no/nyheter/inntektsundersokelse-kreativ-bransje

Industridesign

Når det gjelder industri- og produktdesign kan det også være interessant å se til NITOs lønnsstatistikk for ingeniører med bachelor eller mastergrad.  De tar for seg både begynnerlønninger https://www.nito.no/lonn-arbeidsliv-lonnskalkulator/sporsmal-om-lonn/begynnerlonn/ og gjennomsnittslønn for ingeniører i offentlig og privat sektorer. https://www.nito.no/lonn-arbeidsliv-lonnskalkulator/sporsmal-om-lonn/nitos-lonnsstatistikk/

Andre lønnsstatestikker

Hos SSB Statens Sentralbyrå kan man på "Yrkesfordelt månedslønn, etter sektor, kjønn og arbeidstid 2015 - 2021" finne fx Produkt- og klesdesignere, Grafisk- og multimediadesignere, Databasedesignere og -administratorer.
https://www.ssb.no/statbank/table/11418/

Lønnsstatistikk for noen typer freelancere fremkommer på formidlings-plattformen FLEXIFY.  De har hentet tall fra SSB som viser at en front end-utvikler, omtalt som programvareutvikler, i 2017 i gjennomsnitt hadde en lønn på 678.000 kr i året. Dette er på tvers av alle sektorer og erfaringsnivåer.  Mer om lønn som freelancer kan hentes fra Flexify.